Nästan semester!

Nu har jag nästan semester, ska bara jobba midsommar helgen sen är det semester på riktigt!
Det ska bli så vansinnigt skönt att vara ledig, men till skillnad från förra året så känner jag att jag kommer längta tillbaka till jobbet när jag semestrat klart och det är en rätt skön känsla!
Inser nu när jag ser tillbaka hur mycket förra året slet och tärde på mig.
Nu ser jag fram emot en härlig långledighet (nästan 6 veckor!!!) med en massa skoj inplanerat, bla en tur till Hultsfred, en tur norrut till ett par nyfunna vänner som vi träffade på Teneriffa och en drinkkväll tillsammans med ett gäng härliga kollegor!

Har ju tänkt fota en del under semestern med! När både tiden och ljuset finns=)
Sommaren alltså, den bästa årstiden, när man känner att själen börjar andas igen.

Glass (1 av 1)

Måste bara tipsa om en superenkel och supergod glass som man gör på bara 5 min!!
Vispa 5 dl grädde ganska hårt, vispa i en burk kondenserad mjölk. (Den ska inte kokas!)
Jag har en ny favorit, en vaniljstångskvarn, finns i bakhyllan för 45 riksdaler och maler vaniljstång direkt ner i, ja, smeten/glassen eller där du nu vill ha vanilj! Så jag drog rätt många varv på vaniljkvarnen, sen hällde jag i lite blåbär innan jag pytsade upp smeten i en form och slängde in den i frysen i ca 4 timmar! Ställ den i kylen ca en halvtimme innan den ska serveras!

Sist jag gjorde den sa Nova, 5 år att ”det var den godaste glassen hon någonsin ätit” och det är ju ett rätt bra betyg får man ju ändå säga! =)

I morgon ska jag till Nyköping och hjälpa mamma att städa ur mormors lägenhet, mormor har äntligen fått flytta till ett demensboende. Lite blandade känslor om allt det där….

Men vi hörs hörni!

0
0

Lämna ett svar