Att ha fått en sneak peak av fjällen.

två

När vi var på Teneriffa för två år sedan så träffade vi en familj som bor i Jämtland, och vi har lyckats hålla kontakten och i torsdags hoppade vi i bilen och tog en tur norrut. Och jag är så glad att vi gjorde det, dels för att vi fick hänga med Ylva, Jonas och barnen som är helt fantastiskt trevliga med en enorm gästfrihet, men också för att dom tog med oss till fjällen.

Ni som känner mig vet att fjällen aldrig riktigt lockat (alls, typ över min döda kropp). Men då tänker jag mest snö och kyla. Det vi fick se var något helt annat. Det var som att vara vid havet fast ändå så långt bort från havet man komma. Men precis samma lugn infann sig. Det kändes som att jag fick en liten sneak peak på fjällvärlden och jag blev nyfiken och vill se mer, mer av sommar- och höstfjällen.

Kan nästan inte låta bli att skratta åt mig själv, för 15 år sedan fanns det inte en chans att jag skulle bo på landet, helst inte ens i Nynäs. Det sket sig lite kan man ju säga och nu har jag svårt att tänka att vi skulle på något annat sätt. För ett år sedan kunde jag knappast tänka mig att åka längre norr ut än Gävle och nu är jag sugen på att åka riktigt långt norr över. ?
Men det är väl en nedrans tur att man kan ändra sig, eller hur?!

Men ni behöver inte oroa er, jag lär inte åka på någon skidsemester inom den närmaste framtiden!

Jo, en sak till! Vi var inne i Östersund och var på Jamtli, typ som Skansen fast utan djuren och, eh.. bättre..?
Så har ni vägarna förbi Östersund så kan jag varmt rekommendera detta för hela familjen, barnen älskade det! Måste nästan få bli ett eget inlägg!

kollo

Lilly på Jamtli, varje dag ordnas ”tidsresor”, dagen vi var där for man tillbaka till 40-talet och barnen fick åka på kollo för att ”andas frisk luft och äta upp sig”. Superbra ordnat och barnen tyckte det var jättekul!”

 

0
0

Lämna ett svar